tirsdag 18. juni 2013

Bakt redikk!

For et døgn siden lå disse reddikene i en parsell i Bjørvika.

Det spirer og gror i Herligheten, og vårens innsats gir allerede resultater. Rabarbraen har allerede havnet på bordet, og urtene står klare når det skulle være bruk for dem. Det gjør også reddikene. Men hva gjør man med dem, utover å ta de i salaten? Putt dem i ovene og bak dem!

INGREDIENSER 
X stk reddik
olje
salt
Smør

FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til ca 200 grader.

Skjær bort meste parten av den grønne stilken, men litt kan få være igjen. Vask dem godt.

Del reddikene i to, med unntak av et par reddiker som hakkes og legges til siden. Legg de halve reddikene i en ildfast form med olje og dryss over litt salt. Bak dem i ca 20 minutter. 

Servér reddikene med brunet smør og dryss over de rå, hakkede bitene. Voilá!



Er det flere i Herligheten som vil dele oppskrifter og matopplevelser på bloggen? Send en e-post til styret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar